dijous, 3 de març del 2016

Segon any a SANT MEDIR!!!



El curs passat vam anar per primer cop a la festa de Sant Medir al barri de Gràcia, i va ser tan divertit i espectacular, que va quedar instaurada com a sortida a fer cada curs...
El 3 de març és el dia de Sant Medir, i aquest dia surten un munt de colles als carrers, amb carruatges, cavalls, batukades, comparses i xarangues... Van llençant tones de caramels a la gent  mentre fan la cercavila per diferents carrers del barri. Després fan una romeria fins a Collserola, on es troba l’Ermita de Sant Medir, i es fa un aplec.
 Aquesta tradició del romiatge es remunta al 1830, quan un forner del carrer Gran de Gracia que no gaudia de molt bona salut, va fer la promesa a Sant Medir (del que era molt devot), que si el curava, cada 3 de març aniria a la seva Ermita a la Serra de Collserola i ho faria tocant un sac de gemecs a sobre un cavall, alhora que anunciava pel barri la seva prometença. El següent any fou acompanyat per familiars i amics, creant-ne la primera colla. Així, any rere any, s’anaren afegint amics, veïns, coneguts… fins formar altres colles a Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i Sants. Aquesta tradició va anar creixent amb el pas del temps, i actualment són ja 26 les colles que participen d’aquesta festa tan bonica en diferents barris de Barcelona.

Nosaltres ens ho passem genial, hem agafat tants caramels que hem omplert sis bosses (a les nostres cases no ha arribat ni la tercera part de tot el que hi havia), hem ballat amb les batukades (fins i tot amb una hem pogut tocar amb ells), i hem gaudit molt amb l’espectacle dels cavalls i les cercaviles... Ah, i hem menjat un munt de caramels, també!!






2 comentaris: