diumenge, 10 d’abril del 2016

Treballant els oficis



El passat segon trimestre vam començar a treballar els oficis, i continuarem durant part d’aquest trimestre, doncs és un tema que ens està agradant molt i del que aprenem moltes coses!! 
Per saber què fan, on ho fan, quins estris fan servir, o quina vestimenta..., fem servir diferents recursos, i amb els que més gaudim i aprenem és a l’hora de fer situacions vivenciades (fer de metge, de cuiner, de perruquer, de jardiner...) 


Tenim molt material fotogràfic per ensenyar-vos, i mica en mica anirem posant entrades al bloc perquè ho veieu. 

Aquesta primera entrada la dedicarem al ofici de metge... Vam tenir la classe ambientada com un consultori durant un temps, i això ens va encantar!! Hem fet de doctors i de pacients. Ens hem mirat la pressió i la temperatura, ens hem posat vacunes i injeccions, ens hem auscultat i ens posat tiretes i mirat la gola... Ah, i també hem prescrit les receptes que calia per curar al pacient. Som uns grans metges i metgesses!!
Aquí en teniu les proves...






Cas 1 : Pacient que tenia mal de gola, tos, mocs i esternuts. L’equip de metges format pel doctor Arcas, el doctor Bel i la doctora Pérez van fer un reconeixement complet. Li van posar el termòmetre (tenia molta febre), li van mirar la gola amb el depressor, i van auscultar meticulosament amb l’estetoscopi. El diagnòstic va ser constipat amb febre, i es va receptar un xarop, unes injeccions, i anar-se a descansar al llit.






Cas 2: Aquest pacient presentava mal de panxa amb vòmits. Li feia mal el cap, i tenia una petita ferida a la ma. L’equip de metges (es va substituir el doctor Bel pel doctor Mañas), van decidir que s’havia de posar una vacuna immediatament, li van curar la ferida amb una   tireta, i li van prendre la pressió (estava correcta). Finalment, el doctor Arcas va receptar molta sopa calenta per curar la panxa.








2 comentaris: