dijous, 26 de maig del 2016

Anem a veure als bombers!!Per aprofundir el centre d’interès que estem treballant dels Oficis,  avui hem fet una sortida al Parc de Bombers de la Vall d’Hebron, on hem fet un munt d’activitat molt interessants i divertides.
Ens han rebut els quatre bombers responsables de l’Aula de Prevenció, que ens han explicat i ensenyat moltes coses. Primer hem anat a l’aula, on ens han posat unes diapositives per demostrar-nos quines feines diverses fan els bombers (focs a les cases, focs al bosc o a la muntanya, avaries d’ascensors, inundacions, rescat d’animals, auxili i rescat en accidents...). També hem vist un vídeo que ens ensenya què hem de fer quan tenim un foc a casa...
Després hem fet una simulació de foc a la cuina, i hem vist que el que s’ha de fer quan surt foc de la paella o la cassola, és tapar-lo amb una tapadora, però mai llençar aigua...
Ens han ensenyat també uns detectors de fum, molt recomanables de tenir al sostre de casa, i hem pogut encendre’ls per sentir la seva alarma (quin soroll que feien!!)

   

A continuació hem baixat a l’espai on estan els diferents camions. Hem vist com baixen els bombers per la barra (molt diver), i ens han fet una demostració de com es posen l’uniforme en un tres i no res. Els uniformes són molt xulos, i els hem pogut tocar i manipular (i parlar per la radio, també!!). Hem pujat als diferents models de camió de bombers, i ens ho hem passat bomba remenant els diferents aparells...Hem vist com sortia un camió dels forestals, i també ens han ensenyat a accionar la mànega (això ens ha encantat!!!)


Per acabar, hem tornat a l’aula on ens han fet un obsequi d’un llibre sobre prevenció d’incendis... 


Moltes gràcies, amics bombers. Ens ho hem passat molt bé i hem après moltes coses!!

             

                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada