Per
continuar treballant l’ofici del cuiner, avui hem fet un tour per la cuina de
l’escola. Ens han rebut les cuineres del cole (l’Encarni i la Pilar), que ens
han ensenyat un munt de coses molt interessants. Hem vist la zona “calenta” (on
són els fogons, el forn industrial, i una cassola hidràulica industrial, que és
un aparell que no havíem vist mai!). Ens han guiat també per les diferents
zones “fredes”, que són diferents cambres i sales a diferents temperatures,
segons els aliments que s’hagin d’emmagatzemar o preparar en ells (està la
cambra dels làctics, la de la fruita i verdura..., i una molt fosca de la que sortia
un fum blanc, i que està a 24 graus sota zero... Aquesta ens ha fet una mica de
por i tot...)
Hem vist diferents sales d’emmagatzematge, i molts dels estris
que fan servir per fer-nos cada dia el dinar. Ens han mostrat una batedora gegant,
i ens han fet una demostració de cóm funciona amb la salsa que ens estaven preparant
pels macarrons que hem menjat avui...
Hem de pensar que cada dia fan el dinar
per més de 150 persones. Això ha de ser molt difícil i ha de donar molta feina!!
Ens
ha encantat poder veure l’interior de la cuina de l’escola, i volem donar les
gràcies a l’Encarni i la Pilar, que ens han explicat i ensenyat tot amb molt d’afecte,
i perquè són unes GRANS CUINERES!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada