dijous, 30 d’abril del 2020

LA CAPSA VERMELLA

Avui us proposem una feina que durarà fins el pròxim dimarts; recordeu que divendres i dilluns és festa (una mica raro tot plegat, però bueno, és així).

Durant el cap de setmana, estaria bé si podeu enviar fotos sobre aquest treball per poder compartir-lo al blog i així podem veure les vostres feines.

Bé, primer de tot, heu d'agafar una capsa que tingueu per casa, ja sigui de sabates, una capsa de cartró, de plàstic, un cistell, ... el que tingueu. A aquesta capsa li posarem el nom de vermell. Agafarem la meitat d'un foli din-4 i el pintarem de color vermell i l'enganxarem a la capsa.

Mireu, així ho he fet jo a casa...



Després el que heu de fer durant una bona estona, és buscar per casa coses de color vermell i les posarem dins de la capsa, mireu com he fet jo. Per exemple, jo he trobat per casa un nino vermell dels Increibles, una marieta, un cotxe i una samarreta.



Una vegada tenim els elements que hem trobat per casa, no cal que siguin més de deu, entre 5 i 10 coses; el primer que farem serà dir com es diu, o la mare o el pare ens diu la paraula i vosaltres assenyaleu la que és.

És a dir,

1) Expressar com es diu allò que agafem o la mare/pare ho diu i el nen/a o assenyala.

2) Posar a la capsa objectes d'altres colors i dir que només agafin allò que és de color vermell.

Comentar, que hi ha alumnes que amb el primer i segon pas ja és suficient i hauran fet un treball molt bonic d'atenció i comprensió. Però, a continuació donem més activitats.

3) Comptar el nombre d'objectes que han ficat a la capsa.

4) Donar la paraula escrita amb llapis o rotulador negre, hi han de reseguir per sobre amb color vermell.

5) Picar amb les mans les síl·laves de la paraula. Per exemple a la meva capsa hi ha un nino, doncs picarem de mans dos cops - ni-no -.

6) Finalment podeu fer una frase tots junts. Per exemple: La mare comença la frase dient: "La marieta que vola és de color... i ells hauríen de dir: vermell". I, després la torneu a repetir. És una manera de estructurar el llenguatge, ajudar a fer frases, treballar vocabulari, i després d'una estona podeu treballar la memoria. " Com era la frase de la marieta? ... ".

Bé, doncs ja ens comentareu com van aquestes capses de color vermell!!!

Per cert, demà divendres día 1 de Maig és el dia de la treballadora i el treballador!

MOLTES FELICITATS A TOTS!!!

Una abraçada
Equip Rosa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada